Sfaturi pentru frumusete


Lasa stralucirea soarelui sa-ti topeasca toate gindurile negre, pentru ca este timpul pentru relaxare, rasfat si clipe insiropate in fericire. ELLE iti reco­manda 10 tips-uri menite sa iti incite frumusetea interioara si buna dispozitie!
Machiaj de vara
„Un truc excelent pe care il folosesc in cazul shooting-urilor pe malul marii este sa combin citeva picaturi de fond de ten usor mai inchis decit tonul pielii cu crema de protectie solara pentru fata si sa aplic amestecul peste tot, intr-un strat lejer, transpa­rent. Aplicarea se va face obligatoriu cu degetele, pentru ca orice pensula sau burete va retine parti­culele minerale care asigura filtrul solar. Pentru obraji, sint fanul pudrelor bronzante care adauga un plus de stralucire pe zona pometilor, iar mascara waterproof este un must in orice sacosa de plaja”, ne dez­valuie Alexandru Abagiu, make-up artist oficial L’Oréal Paris.
(...)Fun in the sun
Cind am aflat de cite orori este capabil, ne-am cam speriat de soare. Vestea buna este ca ne putem bucura de stralucirea lui atita timp cit folosim protectie solara. „Lumina solara vindeca o serie de boli, actionind asupra organelor interne. Prin urmare, razele soarelui sint unul dintre cei mai importanti agenti naturali de vindecare deoarece intaresc sistemul imunitar, mentin sanatatea pielii si omoara microbii si virusii. Iar vitamina D, indispensabila dezvoltarii oaselor, se sintetizeaza numai in prezenta luminii. In plus, vara sintem mai optimisti pentru ca soarele ne declanseaza producerea hormonului fericirii, serotonina”, spune Wissam Taleb, specialist dermato-vene­rologie.

Ceva dulce?
In timpul perioadelor caniculare resimtim o scadere a poftei de mincare si ar trebui sa consumam alimente care ne racoresc si care pot fi consumate fara sa fie supuse prepararii termice. „Salata, castravetii, pepenii, broccoli, rosiile si zarzavaturile sint ideale pentru dieta sezonului cald, deoarece sint bogate in vitamine si minerale. De evitat sint vegetalele care au efect de incalzire a corpului, precum varza, guliile, mustarul verde, ceapa, usturoiul, dovleacul, prazul, ciresele si pastirnacul”, precizeaza dr. Anca Lungeanu, specialist in nutritie. Insa nici o leguma nu ne racoreste si ne inveseleste mai mult ca o portie de inghetata devorata pe indelete.


citeste tot articolul pe elle.ro

About VOICHITA ROXANA DURA

VOICHITA ROXANA DURA
Recommended Posts × +

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu